dimarts, 9 de desembre del 2008

Seccions de l´XTEC: Escola oberta

Escola oberta: Quan cliquem en aquesta opció la pàgina s'estructura:
A la part esquerra seguim tenim les opcions que ens apareixien en la pàgina d'inici(anteriorment nomenades), però apareixen noves opcions com és el "Directori, Internet a l'aula, Webquets, Programari educatiu, Orientació i tutories,Mediateca dels CRP, Literatura infantil i juvenil".

A la part central en primer lloc hi trobem un requadre amb diverses assignatures:





En aquests enllaços de les assignatures hi trobaràs recursos, materials sobre cada assignatura, també hi pots trobar exercicis sobre el tema que tracta.



A sota d'aquest requadre i trobem els enllaços més destacats els quals estan relacionats amb alguna de les assignatures anteriors, com per exemple:




- La diversitat es gestiona des de la diversitat: consideracions al voltant de l'informe de la Fundació Bofill.
- DVDweb: material de formació 2008.
- Guerra del Francès: treballem amb fonts d'arxiu.
- Mercè Rodoreda: material didàctic de l'exposició itinerant de l'ICD.
- Web de centres: el cercador de centres entra en funcionament amb noves prestacions.
Tots aquests enllaços, tracten de diversos temes, alguns molt diferents entre ells, però tots estan relacionats en el món de l'educació i els seus avenços.

A la part dreta de la pàgina al costa dels destacats hi trobem els enllaços d'interès:

  • Ser un referent per al professorat interessat en els projectes telemàtics i col·laboratius
  • Oferir assessorament tècnic i pedagògic per desenvolupar projectes en xarxa
  • Ajudar els docents a trobar i/o generar projectes que s'ajustin a les seves necessitats
  • Fomentar l'us de les TIC a l'aula i la creació de xarxa entre el professorat, posant en comú experiències i inquietuds, fent èmfasi en la promoció del treball basat en les competències bàsiques, la inclusió, la multiculturalitat, el multilingüisme i el respecte per les idees dels altres.

També podem trobar a la pàgina web l'apartat de "Participeu-hi" un enllaç amb una altre pàgina on t'indica a quins centres pots anar a celebrar, en aquest cas, la festa de la castanyada. Esta organitzat per la web www.edu365.cat, i es poden trobar diversos centres on es celebrarà la festa i et conviden a participar-hi. Centres com ara: CEIP Poblenou, IES Baix Montseny, CEIP Castanyer... a tots els centres s'indica la temàtica en la que es basa per celebrar la festa: les castanyes, la castanyera, temps de cargols, castanyes i panellets... gràcies a aquest enllaç ens trobem involucrats en les festes de diferents escoles.
A la part inferior de la pàgina trobem un vídeo relacionat amb el projecte CLIL, es un projecte basat en impartir les classes de matemàtiques i ciències en anglès, es posa en pràctiques al centre CEIP Maria Ossó, i a la web podem trobar entrevistes amb les docents que posen en pràctica aquesta nova forma d'impartir classes, i ens colem en una de les classes per veure com responen els nens a aquesta nova tècnica i si s'adapten o no.
Tot el que trobem esta relacionat amb el món de l'educació, projectes, enllaços...